top of page

Святкування Всесвітнього дня стоматологічного здоров’я в Україні


Святкування Всесвітнього дня стоматологічного здоров’я в Україні

Всесвітня федерація стоматологів (World Dental Federation, FDI) звернулась до національних стоматологічних асоціацій з пропозицією щодо підтримки проведення 20 березня 2015 року Всесвітнього дня стоматологічного здоров'я (World Oral Health Day). Асоціація стоматологів України, як дійсний член FDI, звернулася до профільних стоматологічних асоціацій, регіональних осередків АСУ, членів АСУ з ініціативою підтримати проведення Всесвітнього дня стоматологічного здоров'я в Україні.

Ось короткі звіти проведення Дня стоматологічного здоров’я:

Львів

Центр стоматологічної імплантації та протезування “ММ” спільно з групою компаній “MAXIMUSLABGROUP” провели 19 березня навчальну лекцію-гру в рамках міжнародного дня стоматологічного здоров’я.

Під гаслом “Здорові зуби — здорові діти!”, кожен учасник отримав навички правильного чищення зубів, дізнався багато цікавої та корисної інформації, а також отримав чудові подарунки від всесвітньо відомих брендів: Miradent та Brush-Baby!

19 березня 2015р., м. Львів

Одеса

«... Ми проводимо заходи 20 березня в школі №121 (1-4 класи), в дитячих садках №19 (вул.Мечникова, 2) і №160 (вул.Серого, 29), на 1-му курсі стоматологічного факультету ОНМедУ і у музичній школі ім. Столярського (викладачі). Пілотний проект програми, який координується Штаб-квартирою ВООЗ (Пахомов від фонду Борроу, Леус від ВООЗ), називається "Програма первинної профілактики карієсу зубів і захворювань пародонту у населення Одеської області" починається також 20 березня в м. Іллічівськ. У ній беруть участь вагітні, діти від 0-2 років, 3-5 років, 6 років, 12 років, 15 років, 18 років, дорослі віком 34-45 років і пацієнти третього віку (за 60 років). »

проф. О.В.Дєньга

Харків

З 18 по 20 березня 2015 року Харківським обласним відділенням Асоціації стоматологів України за підтримки Асоціації стоматологів України, Всесвітньої федерації стоматологів проведений незвичайний флешмоб до Міжнародного дня здоров'я порожнини рота під гаслом «Усмішка протягом життя».

У проведенні флешмобу взяли участь Харківське обласне відділення Асоціації стоматологів України, Харківський осередок Асоціації Лазерної стоматології України, Харківський осередок Асоціації Ортодонтів України. Акція проходила на базі стоматологічних полікліник м.Харкова, Університетського стоматологічного центру, який є структурним підрозділом Харківського національного медичного університету, Харківської гімназії № 152, культурного центру «Бейт Дан», Харківської дитячої художньої школи № 1 ім. І.Є. Рєпіна.

Метою проведення такого заходу стало бажання звернути увагу на стан здоров’я порожнини рота, методи профілактики стоматологічних захворювань, засоби індивідуальної гігієни. «Увага! Увага! Хочеш зробити цей світ кращим! Хочеш висвітлити його добром і радістю? Хочеш отримати пам'ятний приз? Намалюй посмішку! Приєднуйся!!!» Так звертались наші лікарі до дітей, а завданням для кожної дитини було: намалювати посмішку, прослухати бесіду про сучасні методи профілактики та отримати в подарунок зубну щітку або зубну пасту. Засоби профілактики були надані спонсором - організацією WDE KHARKIV. В заході прийняли участь за 3 дні 375 дітей віком від 5 до 17 років .

Наталія Удовиченко

Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page